Plakat 1
Plakat 1

press to zoom
Plakat 2
Plakat 2

press to zoom
Plakat 4
Plakat 4

press to zoom
Plakat 1
Plakat 1

press to zoom
1/4

GRADSKI BAZEN

Natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja gradskog zatvorenog bazena u Kutini.

Zadatak je uklapanje nove strukture plivališta u postojeću arhitektonsku matricu sportskog centra.
Ortogonalna, odmjerena i suzdržana arhitektura postojećeg sportskog centra dobiva odgovor prozračnom, laganom, defenzivnom volumenu plivališta sa polutransparentnom membranom.

 

Drveni roštilj s unutarnje strane ostakljene fasade kao reminiscencija na tradicionalnu drvenu gradnju stambenih i gospodarskih građevina u ovom dijelu Hrvatske. Koncipiranje i postava volumena plivališta na način da se uspostavljaju logične veze i komunikacije unutar kompleksa postojećeg sportskog centra i planiranog programa.


Krov bloka svlačionica se ozelenjuje i postaje tampon zelenila prema postojećem upravnom uredskom traktu sa zapada. Drvena paluba sunčališta i pješačke promenade na krovu bloka svlačionica vizualno komuniciraju sa drvenim podom gledališta i galerije u bazenskoj dvorani. Vertikalno podizne ostakljene fasadne stijene uspostavljaju kontinuitet unutarnjeg (plivalište) i vanjskog (sunčalište), kao proširenja unutarnjeg prostora plivališta.

PROJEKT

Gradski bazen

LOKACIJA

Kutina, HR

GODINA

2009.